Nyomtatás

Egyesület típusa:
zenekar

Megye:
Bács-Kiskun megye

Elérhetőségek
Honlap: www.zabavna.atw.hu
Postai cím: 6353, Dusnok, Bacsó Béla u. 14.
Telefon, Fax: 30/57-17-904
E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vezető:
Pozsonyi Dávid

A Zabavna Industrija zenekar 2008-ban Budapesten a Horvát Gimnáziumban alakult meg. A zenekar „székhelye” Dusnokon található, mivel az együttes legtöbb tagja itt él. Dusnok Bács-Kiskun megyében, Baja és Kalocsa között található. Falunkban több évszázada rácok élnek.

E népcsoport mai napig őrzi őseink kultúráját, szokásait, nyelvét. Településünkön máig jelen vannak a délszláv táncok és dallamok. Együttesünk tagjai kivétel nélkül a délszláv zene szeretői, többen a horvát, rác nyelv beszélői. Zenei repertoárunk horvát, szerb, makedón, magyar népdalokból és műdalokból állnak, amelyet próbálunk modern hangszerelésben és hangzásban előadni. E mellett tamburazenekar formációban is működünk, így vállalunk tánccsoportok és énekkarok kíséretét is. A feldolgozásokon kívül már több saját dal összetételével is próbálkoztunk. Célunk a délszláv zene megszerettetése és a hagyományok megőrzése. A zenekar tevékenykedik táncházakban, koncerteken, tánccsoportok kíséretében.

Tagok:
Pozsonyi Dávid - szólógitár, tambura, vokál
Steiner Márkó - ritmusgitár, basszprím, vokál
Szabó Ádám - szólógitár, basszprím, vokál
Szabó János - basszusgitár, brácsa
Karaszi István - dobok, bőgő

Vendégzenészek: Barity Zorán - harmónika