3gpking

Egyesület típusa:
tánckar

Megye:
Budapest

Elérhetőségek
Honlap: http://www.faklya.eoldal.hu/
Postai cím: Budapest 1144 Kántorné sétány 1-3.
Telefon, Fax: 06-1-220-93-81
E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vezető:
Kricskovics Antal

Az együttest 1959-ben Kricskovics Antal Erkel díjas, Érdemes Művész alapította és még ma is művészeti vezetője, alkotó korográfusa. Az együttes célja és feladata: A hazai horvátok /bunyevác, sokác, zalai horvát, drávamenti horvát, gradistyei horvát, rác, dalmát/ tánc és zenei hagyományainak gyűjtése, művészi feldolgozása és bemutatása.

Emellett a magyar és más nemzetiségek /szerb, makedón, görög, sváb, bosnyák, török/ folklórkincsének ápolását is fontos feladatunknak tartjuk. E feladatok körébe az elmúlt évtizedekben kiemelkedő eredményeket ért el az együttes, ami számos hazai és külföldi nagydíj, művészeti elismerés és kitüntetés is bizonyít. Az együttes repertoárja rendkívül gazdag. A nagy horvát repertoár /bunyevác, sokác, gradistyei, zalai, drávamenti, rác, dalmát/ műsorszámok mellett 2 órás magyar /szatmári szvit, kalotaszegi, kalocsai, karcsai csárdás, kunsági pásztorbotoló, dudari lakodalmas, háromugrós, zempléni, üveges, kónyi kalapos verbunk, felsőtiszavidéki cigánytánc../ műsorunk van, emelltt más nemzetiségű koreográfiák /krétai, laziko../ és táncszínházi kortárs művek /Érzelmek áramlása, Szulamit, Héjanász../ is szerepelnek műsorainkban. Évente 1-1 külföldi meghívásnak is eleget teszünk az anyaországban és nagy nemzetközi fesztiválokon. Évente több tánctábort szervezünk, segítjük és patronáljuk a már működő együttesek munkáját. Az együttes sokat tett a nemzetiségi koreográfusképzés érdekében is, hiszen több neves koreográfus dolgozik az országban, akik a Fáklya együttes táncosainak sorából kerültek ki. Az együttes fellépési lehetőségei többek között: Nemzeti Táncszínház, Művészetek Palotája, Magyar Állami Operaház (Táncpaletta), Thália Színház, Pécsi Horvát Színház, Pécsi Nyári Játékok, Budapesti Operettszínház, Fesztivál Színház

Kapcsolat

Országos Horvát Önkormányzat
1089 Budapest, Bíró Lajos utca 24.
telefon:
+36 1 610 6793
önkormányzat e-mail címe:
önkormányzat: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. / Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
önkormányzat elnöke: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. / Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.;
hivatal e-mail címe:
hivatal: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát./ Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Kiemelt partnereink

HRVATSKI GLASNIK

MHTI

 RADIO CROATICA

 HMI

SHM

 

A LAP TETEJÉRE