3gpking

Egyesület típusa
énekkar

Megye:
Baranya megye

Elérhetőségek
Honlap: www.vizinzenekar.hu
Postai cím: 7633 Gosztonyi Gyula utca 4/b.
Telefon, Fax: +36-20/397-5322
E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vezető:
Vélin Veszna

A Jasen Trió (régebben Tanac Trió) 2000. januárjában alakult a pécsi Tanac Néptáncegyüttes táncosaiból. A Tanac Néptáncegyüttesben kezdtünk együtt énekelni, az együttessel értük el első közös sikereinket. A Trió megalakulásakor ketten (Popovics Andrea és Radó Júlia) abbahagyták az aktív táncolást, de mivel teljesen nem akartak elszakadni a zene és a tánc világától, ezért az éneklésen keresztül folytatták a néphagyományok ápolását (Vélin Veszna még ma is a néptáncegyüttes tagja).

Továbbra is segítettük az táncegyüttes munkáját, szerepeltünk velük fesztiválokon, színházi műsorokon és minősítő versenyeken. Az "a capella" éneklésen kívül gyakran hangszeres kísérettel is énekelünk, a Vizin zenekar kíséretében. Műsorunkon főleg magyarországi horvát énekek szerepelnek (bácskai sokác, bácskai bunyevác, baranyai bosnyák, Dráva menti horvát), de repertoárunkat horvátországi, makedón és bolgár dallamok is színesítik. A magyarországi horvát műsorszámainkat Matusek László és Vujicsics Tihamér által gyűjtött énekekből és saját gyűjtésű dalokból állítjuk össze, balkáni énekeink egy részét pedig Végh Andor gyűjtötte balkáni kutatómunkája során. Célunk továbbra is a magyarországi horvátok énekes hagyományainak gyűjtése, őrzése, bemutatása és egyben népszerűsítése magyarországi, anyaországi és más külföldi fellépések, koncertek, fesztiválok keretében.

Kapcsolat

Országos Horvát Önkormányzat
1089 Budapest, Bíró Lajos utca 24.
telefon:
+36-1/ 303-6093; +36-1/ 303-6094; +36-1/ 219-0827
önkormányzat e-mail címe:
önkormányzat: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. / Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
önkormányzat elnöke: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. / Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.;
hivatal e-mail címe:
hivatal: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát./ Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kiemelt partnereink

HRVATSKI GLASNIK

MHTI

 RADIO CROATICA

 HMI

SHM

 

A LAP TETEJÉRE