3gpking

A hazai horvát közösség köznevelési, kulturális, tudományos és politikai centrumának létrehozása keretében a pécsi Horvát Ház Kialakítása

Az Országos Horvát Önkormányzat a nemzetiségi közügyek hatékonyabb ellátása érdekében – stratégiai programjával összhangban – Pécs Városát a magyarországi horvát közösség szempontjából az egyik legnagyobb köznevelési, kulturális, tudományos és politikai centrumává kívánta emelni a Pécsi Horvát Ház kialakításával. A projekt keretében a Horvát Ház centrumként tölti be funkcióját, amelyben elhelyezésre került a horvát tudományos intézet, az önkormányzat központi szervezeteinek telephelye, továbbá helyet kapott logisztikai központ, valamint nemzetközi kapcsolatok színtere.

Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma
Támogatói Okirat azonosítószáma: NEMZ-E-17-0003

 

Horvát köznevelési központ kialakítása Szombathelyen (I. ütem)

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint tulajdonos az Országos Horvát Önkormányzat részére bocsátotta a 9700 Szombathely, Pázmány Péter krt. 28/A című, 6614/32. hrsz-ú ingatlant horvát nemzetiségi oktatási központ óvoda, általános iskola és gimnázium kialakítása, kollégium létesítésének céljából. Az ingatlan felújítatlan állapotban került átadásra az önkormányzat részére. A projekt keretében megkezdődhetett az ingatlan rekonstrukciója és funkcionálissá tétele a köznevelési feladatok ellátása érdekében. A nemzetiségi jogosultságok elérését az Országos Horvát Önkormányzat a horvát köznevelési központ kialakításával biztosítja a jelen és jövő nemzedéke számára Szombathely-, és a régió vonatkozásában.

Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma
Támogatói Okirat azonosítószáma: NEMZ-E-17-0041

 

Zornica c. horvát katolikus folyóirat megjelentetésének biztosítása

Zornica 1991 óta a magyarországi horvát nemzetiségű, horvát anyanyelvű katolikus lakosság számára szerkesztett vallási, kulturális, művészeti folyóirat. A Zornicának/Esthajnalcsillag, és az adventi hajnali misék elnevezése. A lap 2000 elején anyagi okokból átmenetileg szünetelt, és 2011. karácsonyára újra megjelent. A magyarországi horvátság megmaradásában kiemelkedő szerepet játszott a római katolikus egyház. Az anyanyelvű hitélet megélésének és gyakorlásának fontos eszköze a horvát írott szó. Jól szolgálja a hitéleti tevékenységet a horvát nemzetiséghez kötődő ünnepek alkalmával megjelenő Zornica katolikus folyóirat, amely segíti az anyanyelv gyakorlását a nemzetiségi közösséghez tartozás erősítését, a vallásosság megélését.

Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma
Támogatási Szerződés azonosítószáma: 12616-1/2017/NEFO

Kapcsolat

Országos Horvát Önkormányzat
1089 Budapest, Bíró Lajos utca 24.
telefon:
+36 1 610 6793
önkormányzat e-mail címe:
önkormányzat: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. / Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
önkormányzat elnöke: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. / Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.;
hivatal e-mail címe:
hivatal: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát./ Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kiemelt partnereink

HRVATSKI GLASNIK

MHTI

 RADIO CROATICA

 HMI

SHM

A LAP TETEJÉRE