3gpking

EDDIGI TEVÉKENYSÉG BEMUTATÁSA

Az Országos Horvát Önkormányzat által megrendezett turnék:

2008-ban Zala és Győr-Moson-Sopron megye között sikerült megvalósítani két kulturális turnét nagy sikerrel,

2009-ben Baranya megye (Kökény) és Bács-Kiskun megye (Gara) között.

2010-ben Barcsi „Podravina” és Gradistye -Kőszeg között,

2011-ben Bunyevác-horvátok (Gara) és a Mura menti vagy zalai horvátok (Tótszentmárton)

2012-ben a Mohácsi Nemzetiségi Néptáncegyüttes - Dráva menti horvátok (Barcs) között

2013-ban Mura menti vagy zalai horvátok (Tótszentmárton) és Baranya megyei (sokác horvátok) Tanac Táncegyüttes között.

2014-ben a Baranya megyei horvátok (Kökény) és a Dráva menti horvátok (Barcs)között

A GARÁN megrendezésre kerülő ORSZÁGOS KULTURÁLIS TURNÉ lehetőséget biztosított az UNDI „VESELI GRADIŠĆANCI“ Kulturális Egyesület bemutatkozására a Gradišćei horvát táncok- és énekeken keresztül. A Garán élő Bunyevác horvátok táncai, énekei, népviselete valójában igen különböző és eltérő a Gradistyeiekétől.

Hét éve ápoljuk és őrizzük hagyományainkat kulturális turnék formájában. Ebben az évben nyolcadik alkalommal lett megrendezve. Szükségesnek tartjuk, hogy a fiatal generáció elsajátítsa táncainkat, énekeinket valamint megismerjék és megtanulják népcsoportjain közötti különbséget (népviselet, nyelvjárás, tánc).

A TURNÉ CÉLJA, EREDMÉNYE

Az Országos Kulturális Turné célja a Magyarországon élő földrajzilag távol eső horvát népcsoportok összetartozásának erősítése volt. A Turnék során a fiatal generáció is megismeri, valamint a táncház folyamán sajátítja el más régióban élő horvátjainknak a táncait, énekeit. A két népcsoport közötti különbség bemutatása -népviselet, nyelvjárás, tánc.

PROGRAM

Vendégek fogadása 12.00 óra, Főpróba 18.30 Köszöntők, 18.45 Kulturális Találkozó, az Undról érkező „VESELI GRADIŠĆANCI“ Kulturális Egyesület fellépése 20.00 órakor Táncház -Koloszár István koreográfus vezetetésével gradišćei táncok tanulása

Az anyanyelv használata 100%

Kapcsolódó anyagok

Meghívó

Sajtóközlemény

HRVATSKI GLASNIK

Kapcsolat

Országos Horvát Önkormányzat
1089 Budapest, Bíró Lajos utca 24.
telefon:
+36-1/ 303-6093; +36-1/ 303-6094; +36-1/ 219-0827
önkormányzat e-mail címe:
önkormányzat: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. / Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
önkormányzat elnöke: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. / Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.;
hivatal e-mail címe:
hivatal: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát./ Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kiemelt partnereink

HRVATSKI GLASNIK

MHTI

 RADIO CROATICA

 HMI

SHM

 

A LAP TETEJÉRE